Merkrichtlijnen

We bieden u een gedetailleerde handleiding die uw team duidelijke en precieze aanwijzingen geeft over merkgebruik. Tot op de pixel.

Merkrichtlijnen beschermen je merk tegen dit soort dingen...

De meest succesvolle bedrijven ontwikkelen, implementeren en herzien regelmatig een uitgebreide merkstrategie om doelgerichte en strategische marketingbeslissingen te nemen. Ze vleugelen het niet. Jij ook niet.

Inconsistent kleurgebruik

Scheve plaatsing van het logo

Slechte zichtbaarheid van het logo

Verwarring over logo-versies

Onsamenhangend gebruik van typografie

Conflicterende grafische stijlen

Merkrichtlijnen helpen u een duidelijk, samenhangend merk te behouden.

Je hebt veel werk in je merk gestoken en we zouden het vreselijk vinden als je 's nachts wakker ligt en je afvraagt of het daadwerkelijk resultaten zal opleveren. Wij geven u de richtlijnen die u nodig heeft voor een consistente toepassing.

Leid je team

Merkrichtlijnen geven iedereen aanwijzingen over hoe merkassets zoals logo-ontwerp, kleur en typografie op samenhangende wijze kunnen worden toegepast in verschillende omgevingen.

Merkwaarde opbouwen

Consistent herkenbare merken worden vaak als waardevoller gezien en stellen u in staat uw prijsniveau aan te passen aan de kwaliteit van uw product of dienst.

Verhoog de klantbetrokkenheid

Klanten wenden zich tot merken die ze kennen. Merkrichtlijnen zorgen ervoor dat uw publiek altijd dezelfde ervaring heeft met uw merk, waar ze het ook tegenkomen.

Dit is wat onze merkrichtlijnen bevatten.

Logo anatomie

De logo-anatomie geeft een duidelijke beschrijving van het primaire logo-ontwerp. Het bevat meestal een combinatie van een pictogram en een woordmerk.

Vrije ruimte

De minimale vrije ruimte geeft de grenzen en afstand weer die het logo moet krijgen van alle andere inhoudselementen.

Minimale maat

Richtlijnen voor minimale afmetingen zorgen ervoor dat alle elementen van een logo zowel zichtbaar als herkenbaar zijn bij kleine formaten.

Logo misbruik

Misbruik van logo's biedt een verscheidenheid aan voorbeelden van mogelijk oneigenlijk gebruik van het logo dat uw merk in de markt kan schaden.

Logo-variaties

Logovariaties schetsen acceptabel gebruik van het logo buiten de primaire logo-anatomie. Dit zorgt voor samenhangende veelzijdigheid in het gebruik van logo's.

Kleuren

Duidelijk gedefinieerde merkkleuren helpen de merkconsistentie te behouden in een breed scala aan digitale en printomgevingen.

Typografie

Gedefinieerde merktypografie helpt bij het bouwen van een consistent, herkenbaar merk en maakt het voor lezers gemakkelijker om te consumeren.

Beelden

Richtlijnen voor beeldmateriaal helpen u om vast te houden aan samenhangende beeldstijlen en -behandelingen en om nauwkeurig de juiste berichten door middel van beelden te communiceren.

Bepaal wie je als bedrijf en ondernemer bent en wat je wilt uitstralen naar de buitenwereld. Samen groei je het snelst.
Neem contact op