Merkstrategie

Strategie gaat over het maken van keuzes en het vergroten van je kansen op succes. Ieder zijn definitie van succes varieert, die sector waarin je als ondernemer bestaat en de factoren de wel en niet beïnvloedbaar zijn. Daarom is het sterk aangeraden om een op maat gemaakte strategie toe te passen voor het manifesteren van jouw onderneming.

Wat is het doel van succesvolle strategie voor je onderneming?

De juiste plek claimen in het hoofd en het hart van mensen

De wereld te laten weten dat jouw merk bestaat

Geeft houvast en zorgt voor een gevoel van eenheid en voor herkenbaarheid

De koers van je merk richting zoveel mogelijk positieve impact sturen

Wat is branding (merk maken) nu echt en hoe is het verbonden met de visuele identiteit en merkstrategie van je bedrijf?

1

Allereerst heb je het product of dienst wat je wilt verkopen.

Zonder verpakking, logo, en identiteit is het slechts een kale koopwaar.

2

Het merk is hoe mensen zich voelen bij jou product of dienst.

Hoe zorgt het ervoor dat ze zich voelen, denken, handelen en zich gedragen?

3

Branding is hoe we dat gevoel creëren. Hoe we de strategie tot leven laten komen.

Waardevolle connecties aangaan tussen je bedrijf en je doelgroep.

4

We kunnen het merk nooit bedwingen. Maar we kunnen de perceptie ervan beïnvloeden.

Simpel gezegd, kunnen we proberen te veranderen hoe mensen over ons denken.

5

Mensen hun perceptie beïnvloeden doe je door een geweldige merkervaring te creëren in alle contactpunten.

Een goede merkervaring is een duidelijke en consistente reden van bestaan, waarden, bedrijfscultuur en merkpersoonlijkheid wat mensen uitnodigt om met je te willen verbinden.

+

Voorbeelden van contactpunten

1. Visuele communicatie (consistentie), en het wordt beheerd in het handboek voor merkidentiteit.

2. Online en offline communicatie, en het wordt beheerd in het marketingplan.

3. Ambassadeurs van het merk. Dit zijn alle werknemers en mensen die het bedrijf vertegenwoordigen.

Strategie kan ingewikkeld zijn, maar dat hoeft niet..

Het begint met het stellen van de juiste vragen.
Uiteindelijk gaat strategie over het maken van keuzes en het vergroten van je kansen op succes. We passen een strategisch kader toe en helpen je bij het navigeren door 5 cruciale keuzes.

Jouw winnende ambitie

Elk bedrijf probeert de wereld in een of andere vorm te veranderen. Welke impact wil je maken in de wereld? Wat betekent het om te winnen? We helpen je het doel van je merk te definiëren. Dit is van cruciaal belang en fundamenteel, maar het is ook erg leuk om te doen.

Waar moet je spelen?

Het is van cruciaal belang om te bepalen waar je moet concurreren en welke segmenten je moet bedienen. Wie heeft nodig wat jij kunt bieden? Welke pijn ga je aanpakken? Waarom voor jou kiezen als er duizenden opties op de markt zijn? We helpen je het speelveld in te schatten en jouw plek daarin te vinden.

Hoe je gaat winnen

Mensen kopen niet zomaar je producten of diensten. Ze kopen het verhaal dat je hen vertelt over hoe jouw merk hun leven zal verbeteren. Jouw merkverhaal is meer dan gelikte visuals en creatief schrijven, het is een strategisch beroep op de emoties en het intellect van je doelgroep. Wij helpen je om het te maken en te delen.

Mogelijkheden die je nodig hebt

Mogelijkheden zijn de activiteiten die het 'waar te spelen' en 'hoe te winnen' tot leven brengen. Laten we eerlijk zijn, er is veel werk aan de winkel. Je zult wat in-house willen aanpakken, maar je zult waarschijnlijk ook een vertrouwde partner nodig hebben. We hebben een uitgebreid aanbod ontworpen om die partner te zijn voor bedrijven zoals jij.

Systemen die je moet schalen

Je hebt processen en structuren nodig om van punt A naar punt B te komen. Of het nu gaat om een marketingtechnologiestack, een componentenbibliotheek of een merkidentiteitssysteem, systemen vormen de ruggengraat van je strategie. Sommige raden we je aan, andere creëren we zelf. We zorgen ervoor dat je alles krijgt wat je nodig hebt om grip te krijgen, voortgang te meten en je doelen te bereiken.

Elk aspect van onze samenwerking begint met een strategische fase.

Of we nu een merk bouwen of je website opnieuw ontwerpen, in onze strategische fase krijgen we duidelijk waar je heen wil en hoe we je daar gaan krijgen.
Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Maar een plaatje kan onbedoeld de verkeerde boodschap uitdragen.
Het begint met het stellen van de juiste vragen.

Merkstrategie

Merkstrategie is van fundamenteel belang voor je bedrijf, maar het is niet alleen nodig wanneer je bedrijf wordt gelanceerd. Succesvolle merken investeren steeds opnieuw in merkontwikkeling en verfijnen deze regelmatig. We helpen je bij het definiëren van je merkdoelen, positionering, onderscheidende factoren, karakter en meer.

Webstrategie

Te vaak haasten mensen zich om een website live te krijgen, maar deze is dan vaak niet doordacht gemaakt. Om je doelen echt te bereiken, heb je een strategie en een plan nodig. Je website moet strategisch worden ontworpen om een specifiek publiek te bereiken en een specifiek resultaat te genereren. We begeleiden je door ons bewezen webontwerpproces, zodat je conversies via je website kunt stimuleren.

Product strategie

Vraag je je af wat je MVP moet zijn? Of je meer functies moet toevoegen? We helpen je beslissen over platform versus SaaS (of beide) en het definiëren van je productroutekaart. O, en we werken graag met jouw technici aan UX/UI, maar dat is niet verplicht.

Marketingstrategie

Je verkoopteam heeft gekwalificeerde leads nodig. En je moet ze besturen. Maar beslissen waar (en wanneer) je je marketingbudget moet investeren is lastig. En beoordelen hoe je marketingstrategie presteert is ook geen makkie. Wij adviseren wanneer en waar te besteden voor maximale impact.

Bepaal wie je als bedrijf en ondernemer bent en wat je wilt uitstralen naar de buitenwereld. Samen groei je het snelst.
Neem contact op